İşyeri hekimliği sınavı, işyeri hemşireliği ve iş güvenliği uzmanı sınavlarıyla aynı anda yapılmaktadır. ÖSYM tarafından yapılan bu sınavda başarılı olmak şartı kesinlikle aranmaktadır. Gerekli eğitimi tamamlayan işyeri hekimliği adayları, bu sınavda da başarılı olurlar ise uzmanlık sertifikası almaya hak kazanmaktadırlar.
Her yıl 2 kez yapılan işyeri hekimliği sınavına başvurular ÖSYM üzerinden yapılmaktadır. Toplam 17 büyükşehirde yapılan iş güvenliği uzmanlığı ve işyeri hekimliği sınavına başvurular ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden yapılmaktadır. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illerinde yapılan işyeri hekimliği sınavı başvuruları genel olarak Nisan ayı içinde yapılmaktadır.
50 sorudan oluşan işyeri hekimliği sınavı toplamda 75 dakika sürmektedir. Genel olarak, çok büyük bir aksilik çıkmaz ise sınav saati 10:15 olmaktadır. Yılda iki kez yapılan bu sınavın ikincisinin başvuru tarihleri ise Ekim ayının sonu ile Kasım ayının ilk haftası olmaktadır. İşyeri hekimliği sınavına girecek adayların bu başvuru tarihlerini takip etmeleri önemlidir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek üzere yetkilendirilmiş mühendis, mimar ve teknik elemanlar.
İş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Doktorlarımızın, işyerinizde iş sağlığı denetimleri ve çalışanlara işe giriş ve periyodik sağlık muayeneleri yapar.
Bilindiği üzere 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ve ilgili yönetmelikler gereği iş yerlerinde çalışanların sağlık muayenelerinin yapılması yasal bir yükümlülüktür. Bu Kapsamda çalışan personeller için mobil sağlık hizmeeti sunmaktayız.
Acil durum planı, tüm işyerleri için tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak üzere acil durumların belirlenmesi, bunların olumsuz etkilerini önleyici ve sınırlandırıcı tedbirlerin alınması sağlamaktadır.